[HELP MEE] Winterkleding voor Samos gezocht!

Winter is coming en op de Griekse eilanden slapen nog steeds mensen buiten. In tenten en soms zelfs in de open lucht. Dat de vluchtelingencrisis niet veel meer in het nieuws komt, wil niet zeggen dat de problemen zijn opgelost. Integendeel, de kampen zijn overvol, er is geen verwarming en vrijwel geen beschutting. De afgelopen winter zijn er meerdere mensen omgekomen door onderkoeling, maar de voorzieningen zijn niet verbeterd.

Samen met een groep collega’s die afgelopen jaar op Samos in het vluchtelingenkamp hebben gewerkt, hebben we met eigen ogen de enorme schaarste aan kleding gezien. We kunnen niet niks doen terwijl zoveel mensen die wij hebben leren kennen kou lijden, dus hebben wij in overleg met de organisatie Samos Volunteers, die nog op Samos actief zijn, besloten om warme kleding in te zamelen.

Heb je een winterjas die je niet gebruikt, of passen al die dikke, warme vesten die je veel te weinig draagt niet meer in je kast? Wij helpen je ontspullen en zorgen ervoor dat jouw warme kleding op Samos terechtkomt!

De volgende items zijn welkom:

  • Winterjas
  • Muts
  • Sjaal
  • Handschoenen
  • Warme trui
  • Shirt met lange mouw
  • Thermo kleding
  • Ondergoed en warme sokken (nieuw)
  • Joggingbroek / lange (warme) broek
  • Warme schoenen

Zouden jullie er op willen letten dat alles in goede staat is (iets wat je zelf ook nog zou dragen) en gewassen? Er is namelijk geen wasgelegenheid in het kamp. Dank!! Indien mogelijk, heel graag alles in plastic zakken in een plastic shopper brengen, dat is het makkelijkst voor het transport.

Je kunt je warme kleding en winterjassen droppen bij ons (Rik & Charlotte), op ons (tijdelijke) adres:

Huigsloterdijk 378

2158 LR Buitenkaag

Bel of app Rik even voor een afspraak: 06-39581579.

Is de Buitenkaag een beetje te ver voor jou? Op deze kaart kun je een inzamellocatie bij jou in de buurt vinden. Klik op de locatie voor de tijdstippen en de contactgegevens van de persoon die je kunt mailen voor het exacte adres (let op: adressen zijn uit privacy redenen bij benadering, exacte adres krijg je van de contactpersoon.)

Tot nu toe zijn er inzamellocaties in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Groningen, Bussum, Nieuwegein, Soest en Velserbroek. Houd de updates in de gaten, mogelijk komen er nog plekken bij!

Wil je zelf een inzamelpunt worden? Heel graag! we kunnen je er dan in ons lijstje bij zetten. Het fijnste is als je de spullen naar ons kan brengen (Amsterdam of Soest), maar in het weekend van 9 en 10 december kunnen we ook ’s ochtends langs rijden als het niet heel ver uit te buurt is.

Wil je spullen naar ons opsturen? Ook dat is heel welkom! Je kunt een berichtje sturen naar s.toonders@amc.uva.nl.

En last but not least: we kunnen de winterkleding helaas niet helemaal gratis opsturen. We kunnen via DHL 20 kg opsturen voor 36 euro (we onderzoeken nog goedkopere transport mogelijkheden, tips zijn welkom!). Dat lijkt veel geld, maar het is minder dat 50 cent voor een dikke trui en minder dan een euro voor een jas. Wil je in plaats van of naast je kledingdonatie ook iets overmaken voor de porto kosten? Dan ben je onze held! Zonder genoeg fondsen gaat het helaas niet lukken om alles in Griekenland te krijgen.
Mocht er geld over zijn, dan zullen we er in Griekenland extra (thermo)ondergoed van kopen.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar:
M.N.S. Tromp
NL75INGB0003362824
o.v.v. transport Samos

Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp! Met zijn allen kunnen we dit zeker weten goed regelen en een verschil maken!

Advertentie

3 gedachtes over “[HELP MEE] Winterkleding voor Samos gezocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s