[PODCAST 1] Huwelijksgezwets

Podcasts zijn hot. Dus kunnen Rik & Charlie natuurlijk niet achterblijven. In ‘On the record’ geen flitsende montages, maar eerlijke gesprekken over het echte leven. In deze eerst podcast praten we over het huwelijk en over hoe lastig dat kan zijn. Klik op play en luister.

In deze podcast praten over de documentaire die we eerder maakten over het huwelijk (met Marnix Haak). Die kun je hier terugkijken:

Wij zijn benieuwd: willen jullie meer of minder podcasts van Rik & Charlie?

11 gedachtes over “[PODCAST 1] Huwelijksgezwets

 1. Echt heel erg gaaf deze podcast! Ik vind jullie eerlijke gedachtespinsels heel verfrissend! Als ik jullie zo hoor lijkt het alsof jullie het ‘open en eerlijk naar elkaar’ zijn best goed onder de knie hebben, maar misschien zit ik daar wel helemaal naast. Als jullie nog op zoek zijn naar onderwerpen van nieuwe liefdes-podcast zijn hier misschien een paar dingen die ik wel interessant zou vinden!
  Wat verwacht je van de ander in je relatie/huwelijk?
  Hoe bespreek je dingen die je niet chill vind in je relatie?
  Ik vind het vooral al heel tof om relatie dingen open te bespreken omdat het soms lijkt alsof ik/wij de enige zijn die worstelen met dingen.
  Anyway. Lang verhaal, ik hoop dat jullie hiermee doorgaan!

  Like

  • Hoi Mijke,
   Dat open en eerlijk zijn hebben we ook echt wel moeten leren. Goeie input, we vonden het maken van de podcast ook een interessante impact hebben op onze onderlinge gesprekken. We gaan zeker kijken hoe we jouw vragen kunnen verwerken in een nieuwe podcast.

   Like

 2. Misschien geeft de Enneagram test wel wat inzicht over hoe jullie het doel van liefde etc. anders zien. De 2e type, de “gever,” bijvoorbeeld, doet graag dingen voor de ander, met een onderliggende verwachting dat zij dan ook wat terugkrijgen. Mensen die type 1 zijn, aan de andere kant, ondernemen actie omdat ze correctheid en goed doen in de wereld echt belangrijk vinden, zonder die onderliggende verwachting. Het zou interessant zijn om daar naar te kijken, om te zien wat voor impact het heeft op relaties.

  Like

  • Hey Maartje! Heel tof, dit soort persoonlijkheidstesten kenden we wel van werk en opleiding maar voor relatie is het natuurlijk ook heel logisch! Ik denk een mooie tool om te verdiepen.. thanks voor je toffe reactie!

   Like

 3. Ik vind het heel leuk dat jullie zo open en eerlijk vertellen over wat jullie strugles in jullie relatie zijn en hoe jullie over bepaalde dingen denken. Graag meer van dit!

  Geliked door 1 persoon

  • Hoii! Heel erg leuk en goed deze podcast!!!

   PS: “dat heeft ons windeieren gelegd” is geen spreekwoord Rik;). Het is ‘dat heeft ons GEEN windeieren gelegd’

   Like

 4. Pingback: [PODCAST 2] Ik + jij = wij? – Rik & Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s