Over Rik & Charlie

Dit zijn wij

Aangenaam. Rik en Charlotte. Een beetje een maf stel, allebei 28 jaar, en nu al ruim 4 jaar getrouwd. Hier lees je meer over wie wij zijn.

Dit is Rik

“Mijn naam is Rik van Egmond, 27 jaar en sinds twee jaar getrouwd met Charlotte. Ik ben gek op whisky, Berlijn, mijn familie, squash, yoga en voetbal. Van kinds af aan voel ik mij sterk aangetrokken tot het concept gelijkheid. Ik ben het gelukkigst in een omgeving waarin iedereen gelijk is en kansen heeft tot ontwikkeling. Dit heeft mij mede doen besluiten om maatschappelijk werk en dienstverlening te studeren.

In de afgelopen twee jaar heb ik een woonproject voor autisten en ADHD’ers mogen opstarten. Hierbij heb ik  veel mogen leren met waanzinnig goede hulpverleners mogen samenwerken. De afgelopen jaren hebben mij als mens en als hulpverleners sterk bepaald en ontwikkeld.

Mijn christen-zijn is met mijn hele ontwikkeling verweven. Op mijn 13e heb ik een persoonlijke keuze gemaakt om Jezus te volgen. Dit is tot op heden, met de gebruikelijke ups en downs, de rode draad in mijn leven. De stap om naar Haïti te gaan is dan ook een logische stap vanuit mijn perspectief op de Bijbel. Jezus zei: wat jij ooit gedaan hebt aan de minste van mijn broeders, heb jij aan mij gedaan.

Verder rest mij nog te vertellen dat ik sinds 2014 een bijzonder getalenteerde vrouw aan mij zijde heb staan. Het eerste jaar huwelijk was nogal een uitdaging, gezien de vele dingen die tegelijkertijd op ons bordje kwamen, maar we ontpoppen ons meer en meer als een team. Onze relatie is ontstaan tijdens een werkvakantie met weeskinderen in Oekraïne. Deze basis is ons altijd blijven verbinden en heeft ons toekomstperspectief duidelijk beïnvloed.”

Dit is Charlotte

“Mijn naam is Charlotte, ik ben 27 lentes jong, fan van wijn en pure chocolade, Jon Foreman en Brooke Fraser, ik speel cello en piano, kan heel fanatiek worden tijdens spelletjes, heette lange tijd ‘Brussee’ van mijn achternaam en ik praat ’s ochtends heel veel. Ik ben geboren in Oegstgeest en opgegroeid in een liefdevol, christelijk gezin met twee zussen en een broertje. Op mijn 18e zei ik ‘ja’ tegen God. Natuurlijk wilde ik Jezus volgen, al wist ik nog niet zo goed waar en hoe.

Omdat ik niet wist wat ik ‘later als ik groot zou zijn’ wilde worden, koos ik voor een lekkere brede studie: Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In mijn tweede jaar vertrok in naar het land van de sunnies en surfers (Australië), om een half jaar te studeren aan de University of Queensland in Brisbane. Nadat ik cum laude (even opscheppen, ik kan er verder niet zo veel mee) afstudeerde, deed ik de premaster en master Journalistiek, ook in Amsterdam. Ik schreef voor het Noordhollands Dagblad en het Leidsch Dagblad en kwam daarna bij BEAM terecht, het jongerenmerk van de EO. Hier schrijf ik voor web en magazine, help ik bij de organisatie van de EO-Jongerendag, presenteer ik een wekelijkse liveshow via YouTube (BEAM Redactie TV) en maakte ik een documentaire over jong trouwen (Seks, God & Trouwringen).

Ik kan me heel boos maken om onrecht. Thema’s als uitbuiting, moderne slavernij en kinderen met een valse start gaan mij dicht aan het hart. De droom om in een weeshuis te werken – en dan niet even een paar weken, maar wat langer – werd geboren tijdens een bezoek aan een kindertehuis in Hongarije. Daar maakte ik de stille afspraak met mezelf: voordat ik ooit eventueel een eigen gezin mag stichten en daar mijn liefde en energie in mag steken, wil ik mij eerst inzetten voor kinderen die geen ouders hebben die hen (kunnen) liefhebben. Die droom werd opgerakeld doordat ik het boek ‘Laat je droom varen’ van Johan Huibers las. Toen Rik en in contact kwamen met de stichting Hart voor Haiti en bleek dat onze kwaliteiten goed pasten bij wat de stichting Hart voor Haiti op dit moment nodig heeft, was de puzzel compleet.”

Advertentie

5 gedachtes over “Over Rik & Charlie

  1. Mooi mensen! Een dappere stap in geloof en een pittige uitdaging voor de boeg. Heb er zelf een week of 5 rond mogen lopen na de aardbeving en allerlei klussen voor de stichting gedaan in die tijd. Doe Johan de groeten en heel veel wijsheid en zegen gewenst om te ontvangen en door te geven. Hartelijke groet en benieuwd naar jullie avonturen!

    Like

  2. Ik vind jullie heel dapper. Heel veel succes en sterkte maar probeer ook te genieten.
    Doe de groeten aan Johan & Wilcie!
    Hartelijke groet, Mariëlle Drogt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s